Onze Geschiedenis

ONZE GESCHIEDENIS

                                                                                                   

Op oudejaarsavond 2008 besloten drie biervrienden, Erwin Verdurmen, Luc Bastiaens en Marc Seghers, na het verorberen van hun Sylvester maaltijd en bij het drinken van een frisse pint om in 2009, het jaar van het bier, van start te gaan met een “bierclub”!


Er moest gewacht worden tot 7 maart 2009, tijdens het Zythos Bierfestival te Sint-Niklaas, om een verkennend gesprek te hebben met brouwers en bierclubs om zo de nodige info te verzamelen voor onze toekomstplannen.


De uiteindelijke oprichtingsvergadering vond plaats op 1 april 2009 in café De Welkom te Sombeke-Waasmunster.


De club kreeg de naam “De Bierminners”! Deze naam heeft een dubbele betekenis: zij die het bier minnen, maar ook met een knipoog naar de zeemeermin, die voorkomt op het wapenschild van de gemeente! Deze zeemeermin vind  je trouwens ook terug in het logo van onze vereniging!


Een eigen clublokaal hebben we nog niet, maar de meeste thuisactiviteiten zoals degustaties, voordrachten en workshops vinden plaats in het Buurtcentrum te Sombeke.


De vereniging ging van start als ‘feitelijke vereniging’ en is in juli 2014 een vzw geworden. De naam wordt dan ook ‘De Bierminners vzw’.


Een eerste logo werd ontworpen door onze secretaris en zou gebruikt worden op een spandoek, de flyers, de affiches en het drukwerk. Later lieten we door een gespecialiseerd ontwerper ons huidige logo ontwerpen.


De bestuursvergaderingen vinden telkens plaats in de verschillende cafés van Waasmunster.